Ez az alágazat tartalmazza azoknak az évelő növényeknek (fásszárú és évenként megújuló, lágyszárú növények) a termesztését, amelyek élettartama meghaladja a két termesztési ciklust. Idetartozik ezen növények vetőmag előállítási céllal ültetett növényeinek termesztése is.

Szőlőtermesztés (TEÁOR 01.21)

Ebbe a szakágazatba tartozik:

  • a borszőlő és a csemegeszőlő termesztése szőlőültetvényeken

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:

  • a bortermelés, lásd: 11.02

Trópusi gyümölcs termesztése (TEÁOR 01.22)

Ebbe a szakágazatba tartozik:

  • a trópusi és szubtrópusi gyümölcsök termesztése: avokádó, banán, főzőbanán, datolya, füge, mangó, papaya, ananász, egyéb trópusi, szubtrópusi gyümölcsök

Citrusféle termesztése (TEÁOR 01.23)

Ebbe a szakágazatba tartozik:

  • a citrusfélék termesztése: grépfrút, citrom, zöldcitrom, narancs, mandarin, egyéb citrusfélék

Almatermésű, csonthéjas termesztése (TEÁOR 01.24)

Ebbe a szakágazatba tartozik:

  • az almatermésűek és a csonthéjas gyümölcsök termesztése: alma, sárgabarack, cseresznye, meggy, őszibarack, nektarin, körte, birs, szilva, kökény, egyéb almatermésűek és csonthéjas gyümölcsök

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:

  • az ehető magvú csonthéjasok (pl. dió, mandula, mogyoró) termesztése, lásd 01.25

Egyéb gyümölcs, héjastermésű termesztése (TEÁOR 01.25)

Ebbe a szakágazatba tartozik:

  • a bogyósok termesztése: áfonya, ribiszke, köszméte (egres), kivi, málna, szamóca, egyéb bogyósok
  • a gyümölcsmag előállítása
  • az ehető magvú csonthéjasok termesztése: mandula, kesudió, gesztenye, mogyoró, pisztácia, dió, egyéb csonthéjasok
  • az egyéb gyümölcsök termesztése: szentjánoskenyér

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:

  • a kókuszdió termesztése, lásd: 01.26

Olajtartalmú gyümölcs termesztése (TEÁOR 01.26)

Ebbe a szakágazatba tartozik:

  • az olajtartalmú gyümölcsök termesztése: kókuszdió, olívabogyó, olajpálma, egyéb olajtartalmú gyümölcsök

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:

  • a szójabab, a földimogyoró, és az egyéb olajos magvak termesztése, lásd: 01.11

Italgyártási növény termesztése (TEÁOR 01.27)

Ebbe a szakágazatba tartozik:

  • az italgyártáshoz használt növények termesztése: kávé, tea, maté, kakaó, egyéb italgyártáshoz használt növények

Fűszer-, aroma-, narkotikus, gyógynövény termesztése (TEÁOR 01.28)

Ebbe a szakágazatba tartozik:

  • az évelő és nem évelő fűszernövények termesztése: bors, chili és fűszerpaprika (capsicum spp.), szerecsendió és virága, kardamon, ánizs, badián, édeskömény, fahéj, szegfűszeg, gyömbér, vanília, komló, egyéb fűszer- és illatszernövények
  • a gyógyszergyártásban a kábító-, altatószerként használt növények termesztése

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:

  • a mák termesztése, lásd 01.11

01.29 Egyéb évelő növény termesztése

Ebbe a szakágazatba tartozik:

  • a gumifa termesztése, latex kinyerése céljából
  • a karácsonyfa termesztése
  • a növényi nedv kinyerésére ültetett fák termesztése
  • az elsősorban fonásra szánt növényi termékek termesztése

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:

  • a virágok termesztése, beleértve a vágni való/vágott virág, virágsarj termesztését, lásd: 01.19
  • a vadon termő növényi nedv vagy kaucsuk begyűjtése, lásd: 02.30